hide me
 • Ons assortiment
  1. Home
  2. Ons assortiment
  3. Hydrauliek

  Hydrauliek

  Ontdek onze inspirerende blogs

  Technisch gezien het beste antwoord

  Hydrauliek en hydraulische onderdelen


  Dé specialist in hydrauliekonderdelen in Nederland is INDI. In onze onlineshop vind je méér dan 250.000 MRO-onderdelen! In ons assortiment hebben we een breed scala aan hydrauliekproducten opgenomen. Wij vinden het zeer belangrijk om altijd topkwaliteit te garanderen. Daarom hebben wij alleen A-merken in ons assortiment. Voor hydraulische producten en onderdelen zijn dit producten van onder andere Bosch Rexroth, Alfagomma, Casappa, Comatrol, Emmegi, Faster, MP-Filtri, Danfoss, Uniflex, Voss, Walvoil en nog veel meer. Binnen de productgroep hydrauliek heb je een ruime keuze aan onderdelen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden hebben we de hydrauliekproducten onderverdeeld in subcategorieën.

  Hoe werkt hydrauliek en waar wordt hydrauliek voor gebruikt?


  Hydrauliek is een aandrijftechniek waarbij door middel van vloeistoffen krachten en bewegingen worden overgebracht. De vloeistof die meestal gebruik wordt is hydrauliekolie. De vloeistof stroomt door verschillende leidingen door het hydraulische systeem. Met behulp van een hydrauliekpomp wordt de vloeistof op druk gebracht. Zodra de olie op druk is gebracht zorgt deze vloeistof ervoor dat de hydraulische cilinder gaat bewegen. Door deze bewegingen kan er arbeid verricht worden door het hydraulische systeem. Vervolgens wordt de druk in dubbelwerkende cilinders met behulp van hydrauliekventielen omgezet in een beweging in de tegenovergestelde richting. Dit zorgt ervoor dat de cilinder weer wordt terug geschoven in zijn eerste positie.


  Wat zijn de voordelen van hydrauliek?


  Hydraulische producten kennen een aantal voordelen. Een aantal van deze voordelen zijn:

  - Hoge krachtdichtheid.
  - Door gebruik te maken van hydrauliek kun je belastingen gemakkelijk omkeren.
  - Je zorgt ervoor dat je een goede stuurbaarheid en regelbaarheid hebt.
  - Draaiende bewegingen kunnen eenvoudig omgezet worden in rechtlijnige bewegingen.
  - Hydrauliek is gemakkelijk te beveiligen tegen overbelasting.
  - Hydraulische systemen hebben een lange levensduur.
  - Standaardisatie is op het gebied van hydrauliek al ver doorgevoerd.
  - Je kunt hydrauliek eenvoudig automatiseren.

  Hydraulische onderdelen bij INDI


  INDI is een webshop die beschikt over een uitgebreid aanbod aan hydrauliekproducten. Om het overzichtelijk te houden hebben
  wij alle producten onderverdeeld in diverse subcategorieën.

  In de subcategorie aggregaten en toebehoren vind je een ruim aanbod aan hydraulische aggregaten. Maar ook een accumulator, filter, meetapparatuur, een oliekoeler en nog vele andere producten vind je binnen deze subcategorie.

  Wanneer je op zoek bent naar een hydraulische cilinder, cilinder montage gereedschap of positiesensoren of iets anders dat te maken heeft met hydraulische cilinders dan vind je dit in de subcategorie hydrauliek cilinders en onderdelen. 

  Voor hydraulische machines heeft INDI ook een subcategorie hydrauliekleiding en leidingklemmen in haar assortiment. Hier vind je verschillende hydrauliekleidingen, leidingklemmen en spare parts van A-merken.

  Verder heeft INDI een ruim aanbod aan koppelingen & verbindingstechniek onderdelen voor hydraulische systemen. Binnen deze categorie vind je een ruime diversiteit aan: adapters, afdichtmateriaal, rechte en haakse draaikoppelingen, flare koppelingen, ORFS koppelingen, pompflenzen, motorflenzen en snijring koppelingen.

  Een ruim aanbod aan kogelkranen en meerwegkranen vind je in de subcategorie: meerwegkranen.

  Een hydrauliekpomp en een hydrauliekmotor ontbreken uiteraard ook niet in de webshop van INDI. In de subcategorie pompen & motoren heb je een ruime keuze uit verschillende pompen en motoren. Daarnaast vind je binnen deze categorie ook pompaandrijvingen, stuureenheden orbitrols en tandwielkasten.

  In een hydraulische machine kunnen slangen niet ontbreken. Bij INDI heb je een ruime keuze uit diverse slangen & slangkoppelingen voor hydraulische systemen. Of je nu op zoek bent naar een oliebestendige zuig- en persslang, een brandstofslang, hogedrukreinigerslang, kunststof slang, rubbere slangen, slangkoppelingen of slangbescherming producten. Je vindt een ruim aanbod slangen van topkwaliteit in het assortiment van INDI.

  Ook hebben wij verschillende soorten snelkoppelingen voor de hydrauliek in onze webshop. Binnen deze categorie vind je push-pull snelkoppelingen, meervoudige snelkoppelingen, schroef-, snelkoppelingen en vlakdichtende snelkoppelningen.

  Tot slot heeft INDI nog een ruime keuze aan stuurschuiven / ventielen & in-line componenten voor de hydrauliek in haar assortiment. Binnen deze categorie vind je een ruime variatie aan de volgende producten: afstandsbedieningen, cartridges patronen en huizen, cetop stuurventielen en voetplaten, in-line componenten, proportionele stuurventielen en gewone stuurventielen.

  Hydrauliek online bestellen bij INDI


  Bestel jouw producten van topkwaliteit bij dé specialist in hydrauliekonderdelen INDI.
  Wij beschikken over een enthousiast team hydrauliekproductspecialisten, zij helpen je graag verder met al je vragen. Neem gerust contact op met onze productspecialisten wanneer je vragen hebt over specifieke hydraulische producten. INDI biedt ook de mogelijkheid om onderdelen voor jou samen te stellen, te bewerken en te balanceren. Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op met INDI.